Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.
ARTYKUŁ SPONSOROWANY Zdrowie

Zdrowie a uroda – jak zadbać?

Lato obfituje w wiele owocowych smakołyków, na jakie z utęsknieniem czekamy przez większą część roku. Nie ma dogodniejszych witamin, jak te, pochodzące ze świeżo zerwanych z drzewa czy krzaka owoców, dojrzałych w słońcu, przepojonych zapachem świeżości.

Niemal każdy owoc jest bardziej wartościowy od barwnej tabletki witaminowej z apteki. Jakich witamin dostarczamy organizmowi podjadając w ogrodzie? Truskawki pojawiają się na krótko, poprawnie jest w takim razie maksymalnie wykorzystać ich plusy. Są kapitalnym źródłem witamin C, A oraz B. Ułatwiają przyswajanie żelaza z innych produktów, poprawiają trawienie tłuszczu i białka, zmniejszają ciśnienie oraz neutralizują substancje rakotwórcze – wypróbuj naturalny szampon bez siarczanu. Dobrze wpływają na skonstruowany przez nas nastrój. Czy ktoś zdaje sobie sprawę z tego, że czereśnie opóźniają proces starzenia? Zawierają mnóstwo witaminy C, A, B i flawonoidy. Neutralizują działanie wolnych rodników, a tym samym spowalniają starzenie się skóry. Oczyszczają organizm z toksyn. Maliny są dostatnim źródłem witaminy C oraz błonnika.

Oprócz innych składników mineralnych mają witaminę E i kwas foliowy. Witamina C wzmacnia należącą do nas odporność – sok malinowy jest często używany przy przeziębieniach oraz stanach grypowych. Powinny zajadać się nimi kobiety planujące ciążę – ze względu na znaczną ilość kwasu foliowego. Wiśnie, których możemy spotkać parę odmian, zawierają także witaminę C, zyskownie działają na cerę, oczyszczają organizm ludzki z toksycznych substancji. Korygują pracę układu krążenia. Nie zapominajmy w następstwie tego o podskubywaniu takich witamin prosto z krzaka, ale również o tym, że z ich ilością nie należy przesadzać.

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY

To powinno ci się spodobać:

Dodaj komentarz